Mustáros, petrezselymes édesburgonya főzelék
Hasonló főzeléket a klasszikus burgonyából szoktam készíteni Szatmári Feri ötlete nyomán, de most csavartam egyet a korábbi recepten és nagy kedvencemmel, az édesburgonyával is kipróbáltam. Szuper kombináció az édesburgonyát mustárral és petrezselyemmel ízesíteni, fantasztikus ez a három íz egyben egy selymes, krémes főzelékbe zárva.
Elkészítési idő: 20-30 perc
Hozzávalók kb. 2-3 személyre:
- kb. 50-60 dkg édesburgonya
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 púpos tk. mustár
- 1 csokor friss petrezselyem
- 3-4 ek. tejföl
- 2 csapott ek. liszt
- víz
- só
Édesburgonya főzelék készítés lépésről lépésre:
1. Az apró darabokra vágott burgonyát feltesszük vízbe főni (kevesebbe, mint amennyi ellepné).
2. Amikor már megpuhult a burgonya, kb. a felét kivesszük és ehhez adjuk a tejfölt, mustárt, fokhagymát, petrezselymet, lisztet és botmixerrel pürésítjük.
3. Ezzel a habarással sűrítjük a főzeléket, majd alaposan megsózzuk, összekeverjük és tálaljuk.