Hozzávalók
- 4,5 dkg reszelt étcsokoládé (el is hagyható)
- 25 dkg növényi margarin
- 20 dkg kristálycukor
- 4 db tojás
- 20 dkg liszt
- 2 ek kakaópor
- 2 kk szódabikarbóna
- 8 g sütőpor (kb. fél csomag)
- 1 csipet só
Töltelékhez, mázhoz
- sárgabarack lekvár (de csináltam már szilvalekvárosan is)
- 13,5 dkg étcsokoládé
- 4 dkg növényi margarin
- 1 ek víz
- növényi tejszínhab
- tortadara
Elkészítés
- Keverőtálban összekeverem a száraz hozzávalókat.
- Hozzáadom az olvasztott margarint és a tojásokat.
- Kivajazott, lisztezett tortaformában (26 cm-es) egyenletesen eloszlatom.
- Előmelegített sütőben légkeverés mellett 180 °C-on 20-25 perc alatt készre sütöm, tűpróbával ellenőrzöm.
- Miután megsült, kiveszem a formából, kicsit hagyom hűlni.
- Vízszintesen kettévágom, megkenem mindkét vágott felületet és összerakom.
- A tetejére és az oldalára is kenek egy vékony réteg lekvárt
- Vízgőz fölött megolvasztom a maradék étcsokit, hozzáadom a margarint és egy kanál vizet.
- Ha már elég folyékony, akkor a torta közepére öntöm és elsimítom.
- Növényi tejszínhabbal, tortadarával díszítem.