Sacher torta

Hozzávalók

  • 4,5 dkg reszelt étcsokoládé (el is hagyható)
  • 25 dkg növényi margarin
  • 20 dkg kristálycukor
  • 4 db tojás
  • 20 dkg liszt
  • 2 ek kakaópor
  • 2 kk szódabikarbóna
  • 8 g sütőpor (kb. fél csomag)
  • 1 csipet só

Töltelékhez, mázhoz

  • sárgabarack lekvár (de csináltam már szilvalekvárosan is)
  • 13,5 dkg étcsokoládé
  • 4 dkg növényi margarin
  • 1 ek víz
  • növényi tejszínhab
  • tortadara
sacher1

Elkészítés

  1. Keverőtálban összekeverem a száraz hozzávalókat.
  2. Hozzáadom az olvasztott margarint és a tojásokat.
  3. Kivajazott, lisztezett tortaformában (26 cm-es) egyenletesen eloszlatom.
  4. Előmelegített sütőben légkeverés mellett 180 °C-on 20-25 perc alatt készre sütöm, tűpróbával ellenőrzöm.
  5. Miután megsült, kiveszem a formából, kicsit hagyom hűlni.
  6. Vízszintesen kettévágom, megkenem mindkét vágott felületet és összerakom.
  7. A tetejére és az oldalára is kenek egy vékony réteg lekvárt
  8. Vízgőz fölött megolvasztom a maradék étcsokit, hozzáadom a margarint és egy kanál vizet.
  9. Ha már elég folyékony, akkor a torta közepére öntöm és elsimítom.
  10. Növényi tejszínhabbal, tortadarával díszítem.