Pásztortarhonya

Hozzávalók

  • 2 cs. tarhonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 közepes burgonya
  • 1 szál kolbász
  • 2 ek zsír
  • só, bors, piros paprika
  • szalonna
  • füstölt ízű kocka (elhagyható)

Elkészítés:

  1. Serpenyőben megpirítom zsíron a szalonnát és a hagymát.
  2. Hozzáteszem a tésztát, kevergetem.
  3. Ha megpirult, átöntöm egy fazékba fűszerezem ízlés szerint, és felöntöm annyi vízzel, ami ellepi plusz egy ujjnyi.
  4. Időnként megkeverem és pótolom a vizet.
  5. Közben kis kockákra vágom a burgonyát és felkarikázom a kolbászt, majd hozzáadom a tésztához.
  6. Ha minden megpuhult, és a krumpli kicsit szétfőtt, akkor elkészült a tarhonyánk.