Sport szelet torta

Hozzávalók

  • 50 dkg háztartási keksz
  • 25 dkg tejmentes margarin
  • 20 dkg kristálycukor
  • 2 dl növényi tej
  • 3 ek kakaópor
  • rum aroma
  • dr. Oetker tortabevonó

Elkészítés

  1. A margarint, növényi tejet és a kristálycukrot egy nagyobb tálban felolvasztom.
  2. Közben a kekszet ledarálom.
  3. Ha megolvadt a margarin és a cukor is, akkor hozzákeverem a kakaóport és az ízlés szerinti mennyiségű rum aromát.
  4. Ezután jó alaposan összegyúrom a darált kekszet a meleg hozzávalókkal.
  5. Tortaformába nyomkodom, majd fél órára hűtőben pihentetem.
  6. Mikróban megolvasztom a tortavonót és rásimítom a tésztára.
  7. Hűtőben megvárom, hogy a bevonó megdermedjen.