Bolognai lasagne besamellel

Hozzávalók

  • 1 kg darált hús
  • 1 ü sűrített paradicsom
  • 1 cs lasagne tészta
  • oregánó, bazsalikom, majoranna
  • cukor

Hozzávalók a besamelhoz

  • 5 dkg növényi margarin
  • 3 ek liszt
  • 4 dl növényi tej vagy víz
  • só, bors, szerecsendió ízlés szerint

Elkésztés

  1. Serpenyőben a darált húsból, sűrített paradicsomból és a fűszerekből elkészítem a lasagne húsos rétegét.
  2. Egy másik edényben a besamelhoz megolvasztom a margarint, belekeverem a lisztet.
  3. Kicsit pirítom, majd lassan felöntöm a növényi tejjel.
  4. Kézi habverővel csomómentesre keverem, ha besűrűsödött. elzárom.
  5. Ekkor fűszerezem sóval, borssal, kis szerecsendióval.
  6. Hőálló tálban rétegezem: tészta, húsos réteg, besamel.
  7. Ezt addig folytatom, amíg elfogynak a hozzávalók, a legfelső réteg mindig besamel legyen!
  8. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 perc alatt készre sütöm.