Pogácsa

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt
  • 1 cs porélesztő
  • 25 dkg tejmentes margarin
  • 1 tk kristálycukor
  • 2,5 dl növényi tej
  • só ízlés szerint
  • 1 db tojás
 

Ízlés szerint

szezámmag, lenmag, tökmag, napraforgómag, medvehagyma

Elkészítés

  1. A száraz hozzávalókat egy keverőtálban elkeverjük, hozzáadjuk a langyos tejet, olvasztott margarint, tojást, és a magokat.
  2. Egynemű tésztát készítünk belőle és letakarva meleg helyen legalább kétszeresére kelesztjük. (50 fokos sütőben konyharuhán szoktam keleszteni)
  3. a muffin formákat félig megtöltjük, tetejét megszórjuk a maradék maggal, és 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük kb. 20-25 perc alatt.